Zonnebril op en smeren maar!

Bloedheet is het, tropenroosters zijn ingesteld en mensen liggen te bakken op het strand. Tegen het verbranden smeren de meeste mensen zich wel in. Maar een goede zonnebril opzetten vergeet men nog wel eens!

Waarom smeren we ons ook al weer in? Om niet te verbranden en om geen nare ziektes te krijgen. En terecht!

Die goede zonnebril is ook echt een must! Je ogen worden blootgesteld aan enorm veel UV licht en dat is niet goed voor het oog. Je krijgt er bijvoorbeeld versneld staar door. Daarnaast kan het oogwit gaan ontsteken. Wellicht ken je oudere mensen die hun hele leven in de zomer lekker lagen te bakken zonder zonnebril: ze hebben vaak wat gelig oogwit met meestal ook wat bubbeltjes. Erg vervelend en wil je niet.

Een goede zonnebril beschermt ook de tere huid rondom de ogen. Deze tere huid verbrand makkelijker door de zon dan bijvoorbeeld de huid op de armen. Je kent vast wel mensen met van die rode verbrande plekken, precies onder de ogen? Voorkom het met een goede zonnebril. Maar vergeet ook niet te smeren met een goede zonnebrandcrème. Liefst een zo hoog mogelijke factor.

Let op de volgende punten bij het kopen van een goede zonnebril:

 • Kies voor een wat groter montuur, zodat de huid rondom de ogen beschermd wordt.
 • Zorg voor een goede UV bescherming. Dit wordt aangeduid met een UV400 markering.
 • Zorg voor een goed zonlichtfilter. Dit wordt aangeduid met een CE-3 markering. De glazen houden 82% tot 92% van het zonlicht tegen. Sommige mensen willen een nog donkerdere zonnebril. Dat kan met een CE-4 glas. Met een CE-4 glas is het verboden aan het verkeer deel te nemen.

Wees alert op namaak!

Staat er op een zonnebril een UV400 en een CE-3 markering, maar is wel erg laag geprijsd? Wees dan op je hoede. Grote kans dat dit geen officiële markeringen zijn en dat de filters niet aanwezig zijn. Voor een paar euro is het onmogelijk om een zonnebril te maken met goede filters.

Is de merk zonnebril wel erg goedkoop, dan heb je hoogst vermoedelijk te maken met namaak. Grote kans dat de filters dan ook niet kloppen.

Is het too good to be true, laat het dan liggen!

Laat je door een opticien bij je in de buurt goed adviseren. Je wensen, waar je de zonnebril voor wilt gebruiken en zelfs je vakantiebestemming worden in het advies meegenomen.

Lees ook: De juiste zonnebril kiezen is nog niet zo makkelijk

Kijk hieronder voor de dichtstbijzijnde opticien die je kan adviseren

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

   Geef als eerste een reactie

   Geef een reactie

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.