Contactlenzen zijn niet eng

Contactlenzen zijn niet eng!

Toen contactlenzen begin jaren ’60 van de vorige eeuw in ons land werden aangemeten vonden mensen het echt heel spannend. Je wist niet wat je kon verwachten. Je kon niet aan anderen vragen hoe het is om lenzen te dragen, omdat de kans groot was dat je de eerste in je hele omgeving was die aan contactlenzen begon. Het was dus eng!

Flauw vallen en overgeven

Het was zelfs zo spannend dat er regelmatig mensen flauw vielen of moesten overgeven. Het gebeurde zelfs bij grote stoere mannen die in de stoel kwamen te zitten. Het was vooral angst voor het onbekende.

Inmiddels is dat wel anders. Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving die contactlenzen draagt. Het aanmeten van contactlenzen is allang niet meer zo spannend als vroeger. Geen enge apparaten, geen ellenlange afspraken (het duurde vroeger soms wel een halve dag!).

Niets engs aan

De meeste mensen dragen gewone contactlenzen, om scherp mee te kunnen zien. Dit kunnen harde contactlenzen zijn of zachte. De meesten hebben een voorkeur voor zacht, omdat dit lekkerder aanvoelt. Dat is alleen in het begin zo. Harde contactlenzen is net even wat meer wennen, maar zijn wel makkelijker in en uit te halen. Daarnaast geven ze vaak ook een scherper beeld. In Nederland is 1 op de 5 lens-aanmetingen een harde contactlens.

Bij een contactlens aanmeting wordt er eerst met je gepraat. Wat wil je? Wat verwacht je? Zijn er bijzonderheden met je gezondheid? Dat soort zaken worden er besproken.

Dan begint het meten. De sterkte wordt opgemeten en de vorm van je hoornvlies wordt in kaart gebracht. Dit gebeurt allemaal zonder dat je ogen worden aangeraakt. Verder wordt er ook gekeken naar de gezondheid van je ogen.

Vervolgens wordt gekeken welke lens het beste bij jouw ogen past. De oogzorgspecialist doet de lenzen bij jou in. Er wordt gezorgd dat jij ontspannen bent en voor je het weet zit de lens op je oog. Daar zijn ze zeer bedreven in. Ook het uithalen zal de specialist in eerste instantie voor je doen.

Zodra de juiste contactlenzen zijn bepaald, krijg jij uitleg hoe je zelf de lenzen moet in en uitdoen. Ook krijg je uitleg over het onderhoud.

Toch eng?

Blijf je het eng vinden? Geef het aan, de oogzorgspecialist gaat niets doen, als jij je niet op je gemak voelt. Er wordt tijd genomen om jouw zorgen weg te nemen.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.