Daglenzen langer dragen dan een dag

Daglenzen langer dragen

Met enige regelmaat ontvangen wij de vraag of daglenzen langer dan een dag gedragen mogen worden. Het antwoord is heel simpel: nee!

Daglenzen dragen is kiezen voor gezondheid

Voor veel mensen zijn daglenzen de enige mogelijkheid om op een verantwoorde wijze contactlenzen te kunnen dragen. Soms zijn “gewone” zachte lenzen niet mogelijk doordat het oog in het verleden een zuurstoftekort heeft gehad. Ook kan het zijn dat de samenstelling van het traanvocht dusdanig is dat er veel eiwit- en vetafzettingen op contactlenzen ontstaan. Dan kunnen daglenzen mogelijk nog de enige oplossing zijn. Langer dragen van een daglens is dan echt vragen om problemen.

Daglenzen dragen is kiezen voor gemak

Draag je daglenzen dan is dit vaak ook vanwege het gemak. Je hoeft de daglenzen tenslotte niet schoon te maken en dit scheelt een hoop tijd en geld in schoonmaakproducten. Zoveel verschillende contactlenzen, zoveel verschillende materialen betekent ook dat er veel verschillende contactlensvloeistoffen zijn. Niet iedere alles-in-1 vloeistof is zomaar geschikt voor iedere contactlens. Het kan zelfs voorkomen dat er een reactie ontstaat tussen de contactlensvloeistof en het materiaal van de contactlenzen, waardoor de lenzen niet meer aan de eisen voldoen. Ga dus niet zomaar experimenteren met contactlensvloeistoffen!

Dikte van contactlenzen

Vaak wordt aangegeven dat daglenzen dunner zijn dan weeklenzen of maandlenzen. Hier zat een kern van waarheid in. Vroeger waren “gewone” zachte lenzen inderdaad dikker dan daglenzen. Een lens moest tenslotte lang meegaan. Echter materialen en technieken zijn zoveel beter geworden dat lenzen dunner kunnen worden gemaakt. Tussen contactlenzen die 6 maanden dan wel 3 maanden meegaan of lenzen die een maand en korter meegaan zit vaak nog wel een dikte verschil.

Daglenzen vaker gebruiken vanwege het sporten

Mensen willen graag daglenzen gebruiken om te sporten. Dan worden de lenzen maar een paar uur op een dag gebruikt. Toch is het raadzaam om ook dan de contactlenzen na afloop weg te gooien en niet te bewaren. Tenslotte heb je weer schoonmaakvloeistoffen nodig. En daarnaast kunnen contactlenzen, ongeacht het soort, maar enkele dagen in de vloeistof blijven liggen. Langer dan enkele dagen vergroot te kans op schimmelgroei.

Oogzorgspecialist geeft advies over contactlenzen

De oogzorgspecialist kan aan de hand van metingen en het beoordelen van de gezondheid van jouw ogen het beste advies geven over welke contactlenzen het beste voor jouw ogen zijn. Neem gerust eens contact op met één van onderstaande specialisten.

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.