Kleurlenzen veilig vaker dragen

Kleurlenzen veilig vaker dragen

Met kleurlenzen kun je de eigen oogkleur aanpassen naar een totaal andere kleur of juist de eigen kleur nog intenser maken. Er zijn verschillende soorten kleurlenzen. Sommigen zijn voor éénmalig gebruik en andere kun je vaker dragen.

Vaker dragen, dan de kleurlenzen goed reinigen

Wil je regelmatig kleurlenzen dragen, dan is het verstandig deze goed aan te laten passen. Lees ook het stuk onderaan dit blog. Eenmaal goede kleurlenzen zijn aangepast, dan moet je deze ook goed onderhouden.

Benodigde tijd: 5 minuten

Reinigen kleurlenzen met een alles-in-1 vloeistof

 1. Haal de lens uit

  Haal de lens uit het oog en leg deze in de handpalm

 2. Enkele druppels alles-in-1 contactlensvloeistof toevoegen

  Voeg enkele druppels alles-in-1 contactlensvloeistof toe aan de kleurlens in de handpalm

 3. Maak lichte ronddraaiende bewegingen

  Met de wijsvinger van de andere hand maak je op de lens in de handpalm lichte draaiende bewegingen. Zo maak je de lens met de vloeistof schoon. Je masseert als het ware de kleurlens. Zorg ervoor dat je de lens niet raakt met je nagel.

 4. Spoel de lens af

  Spoel de lens af met de alles-in-1 vloeistof. Zo verwijder je al het losgekomen vuil. Gebruik nooit kraanwater.

 5. Doe de lens in de lenshouder en vul deze met vloeistof

  Doe de lens in de lenshouder en vul deze met de alles-in-1 lenzenvloeistof en sluit goed af.

 6. Inzetten kleurlenzen

  Wil je de kleurlenzen weer gaan inzetten, reinig deze eerst weer volgens bovenstaande stappen

 7. Opslag kleurlenzen

  Worden de contactlenzen langere tijd niet gebruikt, reinig de contactlenzen dan wekelijk. Vervang de vloeistof in de lenshouder en reinig deze lenshouder ook wekelijks.

Kleurlenzen voor eenmalig gebruik

Er bestaan een aantal merken kleurlenzen die voor eenmalig gebruik zijn. Heb je deze eenmaal ingezet, dan is het na het uithalen toch echt de bedoeling om de lenzen weg te doen. Vaker dragen is echt niet aan te raden. Lees ook maar eens het stukje daglenzen langer dragen dan een dag.

Kleurlenzen professioneel aanpassen bij vaker dragen

Veel mensen willen vaak kleurlenzen dragen om zo de eigen oogkleur te accentueren of juist een andere kleur te geven. Het is verstandig om goede kleurlenzen aan te schaffen bij de oogzorgspecialist. Niet iedere kleurlens is hetzelfde en wordt de verkeerde kleurlens gekozen, dan kan er schade aan het oog ontstaan. Aan de hand van verschillende metingen van het oog en het beoordelen van de gezondheid van het oog, wordt de juiste kleurlens bepaalt voor jouw oog. Ook als je geen sterkte nodig hebt, is het van belang dat de lens van het juiste materiaal is gemaakt dat geschikt is voor jouw ogen. Zo voorkom je schade en kun je op een verantwoorde wijze jouw kleurlenzen vaker gebruiken.

Onderstaande oogzorgspecialisten helpen jou graag bij het vinden van de juiste kleurlenzen voor jouw ogen en naar jouw wensen. Neem gerust eens contact op.

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

   Geef als eerste een reactie

   Geef een reactie

   Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.