Hoe lang kun je contactlenzen per dag dragen?

Hoe lang kun je contactlenzen per dag dragen

Afhankelijk van het type contactlenzen dat je hebt en de gezondheid van je ogen kun je contactlenzen enkele uren tot dagen kunt dragen. Er bestaan zelfs contactlenzen die je in theorie een maand continue kunt dragen, echter in de praktijk komt dit zelden voor. Dit komt omdat de gezondheid van het oog dit meestal niet toestaat.

Standaard draagtijd contactlenzen

De meeste contactlenzen worden alleen overdag gedragen. Je zet ze in zodra je uit bed komt en haalt ze uit zodra je weer naar bed gaat. Zo kom je aan een maximale draagtijd van 16 uur per dag. Jouw oogzorgspecialist kan aan de hand van de gezondheid van jouw ogen ook een kortere draagtijd hebben aangeraden.

Daglenzen voor eenmalig gebruik

Daglenzen draag je 1 dag en vooral niet langer. Je zet ze in en zodra je ze uithaalt dien je daglenzen weg te gooien. Er zijn mensen die daglenzen langer willen dragen. Doe dat vooral niet, lees erover in het artikel Daglenzen langer dragen dan een dag.

Dag en nacht zachte contactlenzen dragen

Er bestaan een paar merken contactlenzen die 7 of zelfs 30 dagen en nachten doorgedragen kunnen worden. Echter dit wordt niet vaak gedaan in verband met het gezondheidsrisico’s voor het oog. Zo kan er een zuurstoftekort optreden, waardoor onherstelbare schade aan het hoornvlies optreedt. Ben je geïnteresseerd in dit type contactlenzen, laat je dan goed voorlichten door één van onderstaande oogzorgspecialisten.

Nachtlenzen alleen ’s nachts dragen

Nachtlenzen worden normaal gesproken alleen ’s nachts tijdens het slapen gedragen. De contactlenzen worden ’s avonds ingedaan en gedurende de slaap gedragen en bij het opstaan weer uitgedaan. Door de lenzen tijdens de slaap te dragen wordt het hoornvlies “behandeld”, waardoor je overdag zonder contactlenzen scherp kunt zien. Er is veel mogelijk met nachtlenzen, ook voor mensen die een leesdeel nodig hebben. Onderstaande oogzorgspecialisten kunnen je hierin goed adviseren.

Harde contactlenzen gedurende de dag dagen

Ga je voor het eerst harde contactlenzen dragen, dan krijg je van je oogzorgspecialist een opbouwschema mee. Iedere dag mag je dan een paar uur langer de contactlenzen inhouden. Uiteindelijk kun je ook harde contactlenzen zo’n 16 uur per dag inhouden. Het kan zijn dat de oogzorgspecialist een ander maximum aanhoudt in verband met de gezondheid van jouw ogen.

Advies van de oogzorgspecialist over de draagtijd van contactlenzen

De onderstaande oogzorgspecialisten kunnen advies geven over contactlenzen. Wil jij bijvoorbeeld overdag scherp kunnen zien zonder lens of bril, dan kunnen zij jou hierin adviseren. Ook als je merkt dat je de contactlenzen niet de hele dag in kunt houden, kunnen zij samen met jou op zoek gaan naar een andere oplossing.

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.