Nachtlenzen met plus sterkte

nachtlenzen met plus sterkte

Het is niet zo raar dat nachtlenzen populair zijn. Het is ontzettend gemakkelijk voor iedereen die overdag scherp wil zien zonder bril of lenzen. Maar zijn nachtlenzen ook mogelijk met een plussterkte, daarover lees je nu meer.

Nachtlenzen worden tijdens de slaap gedragen. Heel simpel gezegd wordt door het ontwerp van de contactlens het hoornvlies wat afgevlakt. Hierdoor neemt de sterkte af.

Word je ’s ochtends wakker dan verwijder je de contactlenzen. Je kijkt dan gedurende de dag scherp. In het begin lukt dit nog niet de hele dag. Gedurende de dag neemt het hoornvlies weer zijn oorspronkelijke vorm aan en begin je geleidelijk minder scherp te kijken.

Na 1 tot 3 weken zijn je ogen gewend aan de nachtlenzen, dan blijft het hoornvlies ook langer in de afgevlakte vorm staan en kun je de hele dag scherp kijken.

Dit afvlakken werkt alleen bij mensen die een min sterkte nodig hebben.

Nachtlenzen met plussterkte

Bij een plussterkte is er in plaats van een afvlakking, juist meer een punt vorm nodig. Een uitstulping als het ware. En dit is tot op heden nog niet mogelijk.

Wel zijn er experimenten gedaan, maar deze zijn mislukt. Het hoornvlies wordt instabiel en de sterkte is niet te voorspellen.

Helaas voor de mensen met een plus sterkte, het is nog niet mogelijk om met nachtlenzen je plus sterkte te corrigeren.

Dichtstbijzijnde nachtlenzenspecialist

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.