Zonnelenzen om streeploos bruin te worden

Zonnelenzen om perfect bruin te worden

Zonnelenzen in plaats van een zonnebril?

Jazeker, de zonnelens bestaat! De lens die een donkere tint heeft, net als een zonnebril, waardoor je lekker in de zon kunt lopen.

Ideaal toch?

Ja en Nee.

Ja, deze contactlenzen zijn ideaal voor op vakantie, tijdens het zwemmen, tijdens het skiën of als je streeploos bruin wilt worden en er niet als een panda uit wil zien.

Maar het heeft ook zeker nadelen. Zo zijn de lenzen niet in alle sterktes leverbaar. Maar ja, je moet er wat voor overhebben om streeploos bruin te worden. Het grootste nadeel is wel dat een heel belangrijk deel van het oog niet afgeschermd wordt van UV licht, namelijk het oogwit.
Juist het oogwit kan door veel zonnen aangetast worden. En daar is helaas weinig aan te doen.
Zonnelenzen zijn okay, maar hou je je ogen veel open, zoals bijvoorbeeld tijdens het skiën, watersporten, of tennis, dan is een goede zonnebril toch echt een aanrader.

UV-block

Let er ook op dat de zonnelenzen een UV-block hebben. Door de zonnelenzen blijven je pupillen iets groter, dan met gewone kleurloze lenzen. Een goed UV-block is dan een must.

Meekleurende contactlenzen

Die komen er aan! Onlangs heeft Johnson & Johnson Vision Care een nieuwe contactlens ontwikkeld die meekleurt met de intensiteit van het zonlicht. Hierdoor is de lens binnen helder en kleurt deze buiten in de zon donkerder. Ideaal toch? Deze lens zal vermoedelijk in 2019 voor het eerst op de markt komen.

Meekleurende zonnelenzen ideaal voor dagelijks gebruik

De meekleurende zonnelenzen zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Zit je binnen te werken of ben je gewoon thuis en je wilt naar buiten, dan hoef jij je zonnebril niet te zoeken. De zonnelenzen passen zich direct aan zodra je buiten loopt. Ideaal dus.

Lees meer over de ACUVUE OASYS® with Transitions®

Afspraak maken voor een contactlenscontrole of een oogmeting?

Maak nu een afspraak bij een winkel bij u in de buurt voor een goede oogmeting of een contactlenscontrole. Ook als u de contactlenzen online heeft gekocht!

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.