Slimme contactlenzen

Contactlenzen die medicijnen afgeven en metingen kunnen uitvoeren. Er wordt al jaren aangewerkt. Helaas tot op heden niet verkrijgbaar, maar het zal niet lang meer duren tot slimme contactlenzen op de markt komen.

Verschillende bedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van contactlenzen die zowel live metingen kunnen uitvoeren over de gezondheid. Ook ontwikkelt men contactlenzen die medicijnen kunnen afgeven.

Tech-bedrijven zoals Google zijn gestart met het ontwikkelen van contactlenzen waarin elektronica is verwerkt. Deze analyseren onder andere het traanvocht, temperatuur, zuurstofgehalte en lichtintensiteit. Aan de hand hiervan bepaalt een arts of medicijnen nodig zijn. Het kan nog veel verder gaan. Het is mogelijk om Apps te ontwikkelen die een melding geven voor het innemen van medicatie. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld diabetes en hartpatiënten.

Ook is het mogelijk om contactlenzen te produceren die kleine medicijncontainers bevatten. Deze containers geven precies op het juiste moment een klein beetje medicijn af, op het moment dat jouw lichaam er om vraagt. 

Is het toekomstmuziek? Voor nu nog wel, maar lang zal het niet meer duren. Hoe fijn is het als je contactlenzen kunt dragen waardoor je scherp ziet en ook nog eens niet meer hoeft na te denken over je medicijnen!

Lees ook het interessante artikel op Tweakers over een Belgisch bedrijf dat de eerste testen doet.

Wat voor toepassing zie jij voor deze slimme contactlenzen? Laat het in een reactie achter.

Afspraak maken voor een contactlenscontrole of een oogmeting?

Maak nu een afspraak bij een winkel bij u in de buurt voor een goede oogmeting of een contactlenscontrole. Ook als u de contactlenzen online heeft gekocht!

Maak online een afspraak voor een oogmeting bij een Pearle vestiging bij jou in de buurt !

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.