Oogzorg Totaal in Den Haag bij van Rijt optiek

Van Rijt Optiek Den Haag Oogzorg Optometrist

Bij Van Rijt Optiek Ypenburg – Den Haag wordt nu een totaalpakket geboden voor oogzorg. Tom Wille, een ervaren optometrist en tevens werkzaam in het ziekenhuis, gaat deze taak op zich nemen.

Van Rijt Optiek heeft zich ten doel gesteld om hét centrum voor oogzorg te zijn in Ypenburg. Door de toenemende eisen die aan ogen worden gesteld, zoals op korte afstand met beeldschermen werken, komen er steeds meer zichtklachten. Maar ook andere klachten met de ogen nemen in de huidige tijd toe.

“We zien dat er telkens meer vragen komen van klanten die alleen door de expertise van een optometrist beantwoord kunnen worden” aldus Turkan, eigenaresse van de winkel in Ypenburg – Den Haag. Met de komst van Tom Wille kunnen zij deze klanten van dienst zijn.

Hoofdpijn en dubbelzien klachten

Veel hoofdpijnklachten zijn gerelateerd aan de ogen. Met een bril of contactlenzen zijn al veel van deze hoofdpijnklachten op te lossen. Echter door ook naar de samenwerking tussen de ogen te kijken en de verwerking van de beelden in de hersenen kunnen nog meer oorzaken van hoofdpijn worden gevonden… én worden opgelost.

Ook problemen met dubbelzien kunnen door de optometrist worden gevonden. Ook hierbij is de samenwerking tussen beide ogen en de hersenen verstoord. Dit kan problemen met concentratie tot gevolg hebben, maar ook bijvoorbeeld vermoeidheid.

Oogproblemen in de familie

Er bestaan erfelijke oogaandoeningen. Glaucoom, hoge sterktes en bepaalde netvliesafwijkingen zijn hier een voorbeeld van. Zijn er mensen in de familie bekend met oogproblemen, leg dit dan voor aan onze optometrist. Binnen ons Oogzorg Totaal pakket, kunnen we preventief oogonderzoek doen om te onderzoeken of deze oogaandoeningen aanwezig zijn.

Bijziendheid bij kinderen

Aan de ogen van kinderen en tieners worden telkens meer eisen gesteld: continue wordt er lange tijd op korte afstand gewerkt. Of het nu gaat om kijken op de mobiel/laptop of studeren, er wordt op korte afstand gewerkt. Dit heeft zeer grote invloed op de ogen die nog in ontwikkeling zijn. De toename van de sterkte bij kinder- en tiener-ogen nemen schrikbarend toe. En met de toename van deze bijziendheid groeit ook de grote kans op ernstige oogaandoeningen!

Gelukkig kan deze groei van bijziendheid geremd worden. Onze optometrist is een gecertificeerde myopie management expert (Myopie is een ander woord voor bijziendheid) en kan het hele traject van het afremmen van de bijziendheid begeleiden. De vraag naar goede oogzorg bij kinderen en tieners zal de komende jaren alleen maar toenemen en wij daar met Van Rijt Optiek in Den Haag helemaal op voorbereid!

Systeemziekten

Diabetes (suikerziekte), Hypertentie (hoge bloeddruk) en reuma zijn een paar voorbeelden van systeemziekten die invloed hebben op de ogen. De optometrist heeft hierin een prominente rol. Deze kan namelijk de impact van ziekte op de ogen zien, maar kan ook andere zorgspecialisten informeren over de voorgang van de ziekte. Alleen via de ogen zijn namelijk direct de bloedvaten en de zenuwen te zien, zonder dat er een kijkoperatie hoeft te worden uitgevoerd. Het komt met enige regelmaat voor dat de optometrist de eerste is die ziet dat iemand een bepaalde systeemziekte heeft.

Droge, branderige ogen

Droge ogen geven vaak irritatie, waardoor mensen gaan wrijven in de ogen. En dan gaat het juist van kwaad naar ergers. Er zijn auto-immuunziekten zoals het syndroom van Sjögren welke droge ogen kunnen veroorzaken. Maar telkens vaker zien we andere oorzaken, zoals droge ogen door intensief werken achter beeldschermen. Ook het klimaat in de werkruimte door gebruik van een airconditioning heeft grote impact op het gevoel van droge ogen. Onze optometrist en oogzorgspecialist kunnen de oorzaak achterhalen en een gepaste oplossing aanbieden. Maak gerust een afspraak bij onze winkel in Ypenburg.

Lichtflitsen en vlekken voor de ogen

Lichtflitsen en vlekken voor de ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Migraine kunnen aura’s veroorzaken, maar ook lichtflitsen en vlekken. Deze zijn niet direct een gevaar voor de gezondheid van de ogen, maar wel heel vervelend. Treden er spontaan heel veel lichtflitsen op en wordt het beeld vervormd, dan dient u met spoed naar het ziekenhuis te gaan. Er is dan een kans op netvliesloslating en deze dient direct hersteld te worden. Heeft u vaker last van lichtflitsen, maar kunt u gewoon doorwerken dan is het verstandig om een afspraak te maken met onze optometrist in Den Haag – Ypenburg. Deze kan uw ogen en met name het netvlies onderzoeken om zo de oorzaak te achterhalen.
Mensen met een sterkte vanaf -6.00 raden we aan om jaarlijks een netvliesonderzoek te laten doen. Deze groep loopt een verhoogde kans op scheurtjes in het netvlies, goede oogzorg is dan van groot belang.

Problemen met bril of contactlenzen

Af en toe horen we verhalen van mensen die maar niet kunnen wennen aan hun bril of contactlenzen. En vaak zijn deze mensen dan al jaren aan het tobben. Door verder te kijken dan alleen de sterkte die iemand nodig heeft, komen we vaak nog achter andere zaken. Dit kan zijn van de samenwerking tussen beide ogen tot aan de afgifte van bepaalde stoffen van de traanklieren aan het oog. Onze optometrist luistert naar de problemen die u ervaart en zoekt naar de oplossing die bij u en uw ogen passen.

Al vaak contactlenzen geprobeerd, maar het lukte niet? Er is gezegd dat u een cilinder of een leessterkte nodig heeft, maar dat dit niet mogelijk is? Uw ogen zijn niet geschikt voor contactlenzen? Er is inmiddels ontzettend veel mogelijk met contactlenzen. Onze optometrist en contactlensspecialist gaan graag de uitdaging aan om van u een tevreden contactlensdrager te maken.

Preventief onderzoek

Veel mensen gaan al jaarlijks naar de huisarts en tandarts voor een preventief onderzoek van hun lichaam en gebit. Mensen vergeten vaak de ogen.

Juist een jaarlijks preventief oogonderzoek kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van problemen met het zicht, zodat u niet een tijdlang met vage klachten blijft rondlopen. Ook kan een preventief oogonderzoek helpen als er erfelijke oogaandoeningen in de familie zijn. Tijdige opsporing kan er voor zorgen dat u minder tot geen klachten van deze aandoeningen zult krijgen.

Afspraak maken met onze optometrist in Den Haag – Ypenburg

Wilt u een afspraak maken met onze optometrist of oogzorgspecialist? Bel of mail ons via 070 – 737 0310 of welkom@vanrijtoptiek.nl

Met vriendelijke groet,

Het team van Van Rijt Optiek Ypenburg (Den Haag)

Van Rijt optiek
Oude Kustlijn 103
2492 PN Den Haag

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.